De Scheduler zit vanaf release 60 in VisionExpert ingebouwd. Download deze gratis upgrade vandaag nog :

 

Upgrade instructies

Overige aanpassingen

 

  Terug naar overzicht

 

 

 

 

 

 

 

  

VisionEXPERT Scheduler

 

Gebruikers die de koersen van VisionEXPERT bijwerken via de gratis diensten van

Yahoo hebben er vanaf nu een extra mogelijkheid bij : naast de "Yahoo Turbo"-driver

en de "Yahoo Snapshot"-driver kunt u nu ook de ingebouwde Scheduler gebruiken :

 

VisionExpert Scheduler Screenshot

 

Deze kleine tool draait volledig op de achtergrond en zorgt er voor dat de koersen van de verschillende markten op het juiste tijdstip gedownload en verwerkt worden. Op deze manier heeft u reeds 15 minuten na het afsluiten van de beurzen de slotkoersen ter beschikking, en dit terwijl de slotkoersen op de Yahoo-site zelf nog niet beschikbaar zijn.

 

Via deze sublieme tool beschikt u vanaf nu altijd GRATIS over up-to-date koersen voor VisionEXPERT, ook al zijn de slotkoers-servers van Yahoo reeds weken niet bijgewerkt !

 

  

De Scheduler is beschikbaar vanaf release 60 van VisionEXPERT. Gelieve dus eerst de meest recente versie van VisionExpert te downloaden. Instructies vindt u hier.

Start VisionEXPERT op

Om de Scheduler op te starten kiest u in VisionEXPERT de menukeuze "Beeld - Diversen - Scheduler". Indien deze menukeuze niet zichtbaar is dan beschikt u waarschijnlijk niet over de recentste versie met bijhorend Scheduler-programma.

Wanneer u dit programma opstart worden alle markten uit VisionEXPERT afgebeeld. Deze staan default allemaal uitgeschakeld. Merk ook op dat hier alleen de "Yahoo"- markten worden getoond. Voor alle andere markten zult u de normale update- procedure moeten volgen.

In deze tabel kunt u de markten activeren (aanvinken) die u op de achtergrond wenst te laten bijwerken.

Het tijdstip waarop de markt zal bijwerkt worden werd reeds automatisch door de Scheduler bepaald. Indien u dit tijdstip zelf wenst aan te passen dan volstaat het met de muis te dubbelklikken op de naam van de markt. In het hieropvolgende scherm kunt u het tijdstip aanpassen.

 

Selecteer steeds een tijdstip waarop u zeker weet dat de beurs reeds gesloten is en de koersen op de Yahoo-website dus de slotkoersen zijn. Een voorbeeld : indien EuroNext Parijs 's avonds om 17:30u afsluit dan zullen er op de Yahoo-website nog tot 17:45u koersen binnenstromen, omdat de koersen 15 minuten vertraagd zijn. Vanaf 18:00u kunt u er dus zeker van zijn dat de koersen op de site de definitieve slotkoersen zijn.

Na het instellen van de Scheduler kunt u dit scherm gewoon afsluiten via de "Close"-

button in de rechterbovenhoek. Het programma wordt dan niet gestopt, maar verdwijnt vanaf nu naar de achtergrond. Dit wordt aangeduid met een Scheduler-icoontje (videocassette) rechts onderaan de Taakbalk van Windows.

 

 

Het enige wat u nu nog hoeft te doen is : helemaal niks ! Het programma zorgt er zelf voor dat de verschillende markten gedownload EN verwerkt worden. Om de status van de verschillende markten te bekijken kunt u de Scheduler opnieuw openen door op het icoontje rechtsonderaan te dubbelklikken, of er met de rechtermuistoets op te klikken en vervolgens de menukeuze "Open Scheduler" te kiezen.

  

Omdat het belangrijk is dat u de koersen vanaf nu dagelijks inleest (zie verder), kunt u de Scheduler ook automatisch laten opstarten wanneer u Windows opstart :

Start de Scheduler via de menukeuze "Beeld - Diversen - Scheduler" in VisonExpert,

of dubbelklik met de muis op het Scheduler-icoontje rechtsonderaan in de

Windows Taakbalk.

In de Scheduler kiest u vervolgens de menukeuze "File - Run at startup..."

Het programma zal u nu vragen of u de Scheduler automatisch wenst te laten opstarten vanaf het moment dat u in Windows aanlogt. Bevestig uw keuze door hier op "Ja" te klikken. De volgende keer wanneer u Windows (her)start zult u zien dat het icoontje van de Scheduler rechtsonderaan in de Taakbalk van Windows reeds actief is.

 

Indien u dit NIET wenst, dan zult u de Scheduler steeds manueel moeten opstarten zoals hierboven reeds beschreven werd.

  

 

 

 

 

De Scheduler laadt de slotkoersen via de gewone website van Yahoo. Het is dus belangrijk dat deze koersen ingelezen worden nadat de desbetreffende beurs reeds gesloten is. Zoniet laadt u niet de slotkoersen van de aandelen, maar wel een "tussenstand" (snapshot).

Het downloaden van de koersen gebeurt op dezelfde manier als het downloaden van  de koersen via Yahoo Snapshot. Gelieve dus ook de opmerkingen over deze Snapshot te lezen.

Het downloaden van de koersen via de Scheduler gaat tot 10 keer sneller dan via de normale weg (Yahoo Turbo) : de aandelen worden per 40 ingelezen, dus in 3 seconden heeft u de koersen voor ongeveer 200 aandelen ingelezen.

Het enige "nadeel" van het systeem is dat de koersen dagelijks moeten opgevraagd worden. Want het systeem kan geen "gaten" uit het verleden opvullen : de website van Yahoo bevat alleen de koersen van de huidige dag, zoals vroeger ook bij Teletext het geval was (via Monitor en Telesoft). Om eventueel "gemiste" beursdagen te recupereren kunt u eventueel een keer per maand (of in de weekends) de Yahoo Turbo-driver gebruiken om de koersen van de laatste week te overschrijven. Meer info hierover vind u op onze Tips&Tricks-pagina.

Het speelt geen enkele rol of VisionEXPERT actief is, de Scheduler werkt volledig op de achtergrond en alles gebeurt zonder tussenkomst van de gebruiker.

Behalve het tijdstip zijn er geen extra instellingen aan deze Scheduler, het programma leest alle instellingen rechtstreeks uit VisionEXPERT.

Alleen de Yahoo-markten kunnen ingesteld worden, dus niet voor DoubleQuote of MorningStar.

Dit systeem is ook de ideale oplossing voor deze aandelen waar de (slotkoersen)servers van Yahoo reeds maanden geen (slot)koersen meer voor doorsturen, maar wel intradaykoersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2009 PAVELL Software Belgium

Alle rechten voorbehouden

http://www.visionexpert.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker