Downloaden updates

  ServiceContract

  Importeren lijsten

  Analyse via F12

 

  Terug naar overzicht

 

 

   Version en franšais

 

 

 

 

Tips & Tricks

Vanaf VisionEXPERT versie 4.3 beschikt u in VisionEXPERT over een volledig ge´ntegreerde Screener (vroeger meer bekend onder de naam StockWatcher). Via deze Screener heeft u zeer snel een overzicht met kant-en-klare Technische Analyse signalen berekend aan de meest recente slotkoersen, en dit voor de belangrijkste beurzen. De lijstjes kunnen volautomatisch in VisionExpert ge´mporteerd worden via het icoontje onderaan.

 

 

Start VisionEXPERT op

In de navigatiebalk kiest u de menukeuze "Analyse - Screener". (*)

Het programma maakt dan verbinding met de servers van www.stockwatcher.be en toont dan de inhoud van de hoofdpagina :  (**)

 

 

 

Hier kunt u bv. eenvoudig doorklikken naar de lijst met CAC40-aandelen op

EuroNext Parijs waarvan het korte en lange termijngemiddelde elkaar neerwaarts doorkruisen (death cross) :

 

 

 

Indien je deze lijst met aandelen in VisionExpert wenst te importeren, dan volstaat het om onderaan op het Vision-logo (Downloaden in VisionExpert...) te klikken. Het programma zal de aandelen uit deze lijst dan downloaden en importeren. Meer info over het importeren van lijsten vindt u ook op een afzonderlijke Tips&Tricks pagina.

Door in te tabel op ÚÚn van de aandelen te klikken zult u merken dat VisionEXPERT dit aandeel in uw lokale database zal opzoeken en in het voorbeeldvenster (aan de rechterzijde) zal afbeelden. Op deze manier beschikt u voor dit aandeel ook steeds over een actuele intraday stand. Door op F12 te klikken kunt u dit aandeel dan zeer snel verder analyseren. Zie ook Analyse via de F12-toets.

Indien het aandeel niet in het voorbeeldvenster rechts wordt afgebeeld dan werd dit aandeel hoogstwaarschijnlijk niet in uw database teruggevonden. (Het programma gebruikt hiervoor de Reuters-codes van Yahoo, dus indien u DoubleQuote gebruikt kan het zijn dat de aandelen niet worden teruggevonden; de F12 Analysetoets zal dan ook niet werken)

 

 

 

Naast de meer dan 3500 lijsten (!) die u op deze manier kunt opvragen kunt u ook nog andere zaken instellen in deze Screener :

 

Watchlist : klik op de toets die naast elk aandeel afgebeeld wordt om dit aandeel in uw persoonlijke "watchlist" op te nemen. Nadien kunt u alle aandelen gemakkelijk samen analyseren door bovenaan op "Watchlist" te klikken. Deze lijst met aandelen kunt u nadien ook rechtstreeks in uw VisionEXPERT importeren door onderaan op het Vision-icoontje te klikken.

 

Kwartaal overzichten : onder "Quarters" vindt u voor de meeste beurzen per kwartaal de grootste stijgers (in procent) en de grootste dalers terug.

 

Vergelijken van aandelen : klik op de toets die naast elk aandeel afgebeeld wordt om dit aandeel snel te vergelijken met z'n sectorgenoten en beursindexen. Deze vergelijking kan zowel op weekbasis, maandbasis, kwartaalbasis en op jaarbasis en vergelijkt steeds de koersreturn in procent.

  

 

 

(*)

Indien de menukeuze "Analyse - Screener" in uw programma niet zichtbaar is, dan beschikt u waarschijnlijk (nog) niet over de meest recente versie van het programma.

Download dan best eerst de meest recente versie van VisionEXPERT. Meer info over het downloaden van de recentste versie vindt u op deze Tip&Tricks pagina.

 

(**)

De ingebouwde Screener is alleen toegankelijk indien u over een nog lopend ServiceContract beschikt. Meer informatie over het ServiceContract vindt u op de volgende pagina : VisionExpert ServiceContract

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2009 PAVELL Software Belgium

Alle rechten voorbehouden

http://www.visionexpert.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker